Mainos

Orion Pharma vähentää 70

Orion Pharma vähentää 70 työntekijää. Syynä on halpojen rinnakkaislääkkeiden myyntiä helpottava lakimuutos ja tavoitteena nostaa yhtiön liikevoitto 20 prosenttiin liikevaihdosta.

Orion Pharma tehostaa toimintaansa ja vähentää 70 henkilöä kotimaan myynnistä ja markkinoinnista. Syynä henkilöstövähennyksiin on huhtikuussa voimaan astuva lakimuutos, joka helpottaa halpojen rinnakkaislääkkeiden myyntiä. Orion kertoo, että muutos vaikuttaa Orion-konsernin ydintulosyksikön Orion Pharman kotimaantoimintoihin oleellisesti.

Lakimuutoksen vaikutukset kohdistuvat Orion Pharmassa sellaisiin patenttisuojattomiin reseptilääkkeisiin, joiden osuus oli Orion Pharman vuoden 2002 liikevaihdosta noin 10 prosenttia eli hieman alle 50 miljoonaa euroa. Samalla Orion Pharmassa on käynnistetty pitkän aikavälin hanke tuloksentekokyvyn parantamiseksi koko toiminnan kattavalla tavoiteohjelmalla kustannussäästöjen aikaansaamiseksi, yhtiö kertoo.

Toimien tavoitteena on nostaa Orion Pharman liikevoitto 20 prosentin tasolle liikevaihdosta. Vuoden 2002 tilinpäätöksessä liikevoittoprosentti oli 13,7 prosenttia.

Viimeksi kuluneiden neljän vuoden aikana Orion Pharman liikevoitto on pienentynyt vuosi vuodelta samalla, kun panostuksia omiin alkuperälääkekeksintöihin tähtäävään tutkimukseen ja tuotekehitykseen on tavoitteellisesti kasvatettu ja toimintaa on kansainvälistetty. Tilanteen ja panostusten uudelleenarviointia edellyttää myös äskettäinen päätös keskeyttää deramsiklaania koskenut kliininen tutkimusohjelma aineen osoittauduttua teholtaan riittämättömäksi.

(MTV3)

(Talousuutiset 10.03.2003)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot