Mainos
Mainos

Orpo: Vientivetoisen palkanmuodostusmallin toteuduttava

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) ei ota kantaa siihen, pitääkö neuvottelujärjestelmän ensi syksynä olla Suomen malli vai sovitaanko palkoista liittokierroksella. 

- Kunhan se ajatus toteutuu, että meillä on vientivetoinen palkanmuodostuksen malli, joka määrittelee palkankorotusvaran. Se on ihan mahdollista myös liittokierroksella, se pitää vain pitää kaikkien mielessä, Orpo sanoi STT:lle eduskunnassa.  

Orpo sanoo tietävänsä, kuinka vaikeaa mallin luominen on. Hänen mielestään mikään malli ei ole itsetarkoitus, vaan tavoite.  

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) pitää kiinni Suomen mallista.  

- Se (Suomen malli) on osa kilpailukykysopimusta ja me tietenkin edellytämme, että kaikki täyttävät sopimuksen velvoitteet, Sipilä sanoi eduskunnan täysistuntoon kiiruhtaessaan.   

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n puheenjohtaja Antti Palola pitää liittokierrosta ensi syksynä todennäköisempänä kuin niin sanottua Suomen mallia. Palolan mukaan Suomen mallissa on paljon avoimia kysymyksiä, mutta vastauksia on kovin vähän.  

- Uuden työmarkkinamallin valmistelu ei ole edennyt toivotulla tavalla, se sisältää useita haasteellisia elementtejä eikä sitoutuminen voi toteutua, jos mallia ei valmistella eri toimialojen ja liittojen yhteistyöllä, Palola sanoo tiedotteessa.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot