Mainos
Mainos

Osa Helsingin Energian työntekijöistä marssi ulos

Osa Helsingin Energian työntekijöistä on poistunut työpaikaltaan yhtiön eri yksiköissä.

Helsingin Energia ilmoitti, ettei mielenilmauksella ole välitöntä vaikutusta energian tuotantoon tai jakeluun, vaan sähkön ja lämmön saanti toimii normaalisti.

Työntekijöitä poistui ainakin mittaustoiminnoista, kunnossapidosta ja voimalaitoksilta. Työnantajan mukaan poistumisen syystä ei ole annettu mitään virallista ilmoitusta. Yhtiöstä arvioidaan, että työpaikoiltaan lähti 200-300 henkilöä.

Kunta-alan ammattiliiton Helsingin yhteisjärjestön mukaan työntekijät eivät hyväksy sitä, että Helsingin Energian johto on perustamassa osakeyhtiötä hoitamaan mittauspalvelut. Se merkitsee KTV:n mukaan, että 130 työntekijää siirtyy kunnallisen virka- ja työehtosopimuksen piiristä noudattamaan yksityisen alan työehtosopimusta.

Helsingin yhteistyöjärjestön puheenjohtaja Ari Lehtinen tuomitsi hankkeen tiedotteessaan. Hän korosti, että aikaisemmissa vastaavissa hankkeissa on perustettu työryhmiä, jossa ovat olleet sekä kaupungin työnantajan että työntekijäjärjestöjen edustajat. Helsingin Energian KTV:läiset pääluottamusmiehet ovat pyytäneet työryhmän perustamista toistuvasti, mutta vaatimus on torjuttu.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme