Mainos
Mainos

Osa kaupoista ehtii siruaikaan vasta viiveellä

Korttiostokset kuitataan pian tunnusluvulla ruokakaupoissakin, kun suuret kauppaketjut siirtyvät siruaikaan. Kaikki kaupat eivät kuitenkaan ehdi hankkia sirumaksupäätteitä määräajassa, sillä alkuperäinen takaraja häämöttää jo vuoden lopussa.

Ainakin Keskossa ja Suomen Lähikaupassa päätteiden käyttöönotto venyy ensi vuoteen. Molemmissa kauppaketjuissa laitteita testataan parhaillaan.

Korttimaksamisen muutosten taustalla on siirtyminen euromaksualue Sepaan, joka yhtenäistää Euroopan maksuliikennettä.

Finanssialan keskusliiton kehityspäällikkö Anne Nisén arvioi, että maksupäätteiden hankkimisessa Suomi on useita muita maita jäljessä. Hänen mukaansa pieniin liikkeisiin sirupäätteitä on hankittu hyvin, mutta suuret ketjut ovat myöhässä.

- Suomi on kehityksessä keskivaiheilla, jos verrataan muihin maihin. Euroopassa on maita, joissa kaikki maksupäätteet ovat jo sirupäätteitä. Esimerkiksi Ruotsissa on erittäin hyvä kattavuus, Nisén kertoo.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme