Mainos
Mainos

Osa Kemiran työntekijöistä poissa töistä

Suuri osa Kemira-konsernin työntekijöistä ja toimihenkilöistä on jäänyt pois töistä vastalauseena yhtiön suunnitelmille ulkoistaa mm. palkkahallinnon ja kiinteistöhuollon tehtäviä.

Toimintapäivässä ovat mukana kaikkien Kemiran Suomen toimipaikkojen päivävuorolaiset, Tikkurilan pääluottamusmies Jorma Pyykölä kertoi. Iltavuorolaiset tulevat töihin normaalisti.

Kemira Agron lannoitetehtaita työnseisaus ei kuitenkaan koske.

Kemiran ulkoistamissuunnitelma koskee noin 50 henkilöä, ja asiaa koskevista selvityksistä käytiin yt-neuvottelut viime syksynä. Viestintäjohtaja Timo Lepän mukaan selvitykset ovat nyt loppusuoralla ja päätöksiä tehdään mahdollisesti jo tämän viikon aikana.

Joulun alla Kemira kertoi jo vähentävänsä hallinnosta ja palvelutehtävistä 30 työntekijää.

Leppä arvioi, että Kemiran tuotanto toimii työnseisauksesta huolimatta kaikilla tehdaspaikkakunnilla, mutta tämän päivän toimituksiin saattaa tulla häiriöitä. Nekin pystytään korvaamaan loppuviikon aikana, hän sanoi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme