Mainos
Mainos

Osakkeenomistajat moittivat Siemensin johtoa

Siemensin johtoa moititaan lahjusskandaalista sekä yhtiön entisen matkapuhelinyksikön BenQ:n konkurssista.

Elektroniikkayhtiö Siemensin tammikuisesta yhtiökokouksesta on tulossa myrskyisä. Ryhmä osakkeenomistajia ehdottaa, ettei yhtiökokous siunaisi Siemensin johdon toimia tilikaudelta 2005-2006.

Siemensin henkilöstön osakkeenomistajia edustava ryhmä on moittinut johtoa lahjusskandaalista sekä yhtiön entisen matkapuhelinyksikön BenQ:n konkurssista. Ryhmä tuomitsi myös Siemensin ylimmälle johdolle kaavaillun 30 prosentin palkankorotuksen.

-Nämä asiat ovat johtaneet siihen, että yhtiö on menettänyt luottamuksen tavalla joka ei yksinkertaisesti ole hyväksyttävissä, tänään julkistetussa ehdotuksessa painotetaan.

Alkukuusta myös saksalaiset sijoittajayhdistykset moittivat Siemensin johtoa kovin sanoin. Toimitusjohtaja Klaus Kleinfeldiä ja hallintoneuvoston puheenjohtajaa Heinrich von Piereriä vaadittiin eroamaan lahjusjupakan takia.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme