Mainos
Mainos

Osakkeet rajussa alamäessä

Osakkeiden hinnat ovat syöksyneet eilisen nousun jälkeen rajuun laskuun Helsingin pörssissä. Keskimäärin osakkeiden arvosta on häipynyt noin kahdeksan prosenttia. Nokia on laskenut 11 ja Sonera noin 13 prosenttia.

hex-04012000


Voimakas osakkeiden hintojen lasku jatkui Helsingin pörssissä iltapäivälläkin. Keskimääräistä kurssikehitystä kuvaava Hex-indeksi kävi alimmillaan jo 14000 pisteen alapuolella, kun sijoittajat myivät osakkeitaan. Kokonaisvaihtoakin oli kasassa jo lähes 650 miljoonaa euroa eli noin 3,9 miljardia markkaa. Hex-indeksi oli pudonnut kaiken kaikkiaan 1316 pistettä pistelukuun 14034,98 eli 8,5 prosenttia.

Teknologiaosakkeet tulivat Nokian vanavedessä alaspäin 9,6 prosenttia. Nokian osakkeen hinta oli laskenut lähes 17 euroa 173 euroon, Sonera oli halventunut 13 prosenttia, Benefon 13 prosenttia, Stonesoft ja Comptel kymmenen prosenttia. Niin ikään maanantaina komeasti noussut Hartwall tuli alas 11 prosenttia. Painorajoitettu portfolioindeksi oli laskenut lähes kuusi prosenttia.

Metsätoimialan osakkeet olivat laskeneet 5,6 prosenttia, pankki- ja rahoitus 5,2 ja metalli- ja konepajatoimiala 2,8 prosenttia. Harvojen nousuun yltäneiden osakkeiden prosentit olivat huomattavasti laskua pienempiä, mutta esimerkiksi Metso ja YIT-yhtymä olivat nousseet 3,8 prosenttia.

(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme