Mainos
Mainos

Osakkeiden hinnat laskivat heinäkuussa

Osakkeiden hinnat halpenivat heinäkuussa keskimäärin pari prosenttia. Vuodenvaihteesta hinnat ovat kuitenkin nousseet lähes 16 prosenttia.

Koko vuoden aikana vain pankkiosakkeet ovat olleet tuntuvassa laskussa. Niiden hinnat ovat halventuneet noin 10 prosenttia.

Pörssin kuukausikatsauksen mukaan osakkeiden hintoja kuvaava hex-yleisindeksi heikkeni heinäkuussa 1,9 prosenttia. Tuntuvimmassa laskussa oli muu teollisuus, johon kuuluu muun muassa Nokia. Toimialan indeksi huononi 4,6 prosenttia.

Nokia-painotteisuudesta riisuttu portfolio-indeksi mittasi alkuvuoden hintojen nousuksi miltei 20 prosenttia. Tässä mittarissa minkään yhtiön osuus ei voi nousta 10 prosenttia suuremmaksi.

Heinäkuun loppuun mennessä tuntuvimmassa nousussa oli monialateollisuus; sen hinnat ovat kohonneet alkuvuodesta liki 34 prosenttia. Ryhmään kuuluvat mm. Amer, Hackman ja Instrumentarium.

Pörssin osakevaihto nousi noin 55,5 miljardiin markkaan. Vuotta aiemmin seitsemän kuukauden aikana päästiin hieman päälle 44 miljardin markan. Tämän vuoden heinäkuun vaihto oli vajaat 5,9 miljardia markkaa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme