Mainos
Mainos

Rakennusfirmoista osalle tulossa kiire – uusi verolaki voimaan pian

Verohallinnon mukaan yhä 40 prosenttia rakennusalan pk-yrityksistä on yhä valmistautumattomia tulevaan verolainsäädäntöön.

Kyse on uudesta verovalvontaa tehostavasta menettelystä, missä rakennustyötä tilaavien yritysten ja kotitalouksien on ilmoitettava tietoja rakentamistöistä. Lisäksi rakennustyömailla pääurakoitsijan täytyy ilmoittaa tietoja työmaalla työskentelevistä henkilöistä verottajalle. Laki tulee voimaan ensi kuussa.

Lain tarkoitus on kitkeä harmaata taloutta etenkin rakennustyömailla. Ilmoitusvelvollisuuden tahallisesta laiminlyönnistä voidaan määrätä maksimissaan 15 000 euron laiminlyöntimaksu.

Verohallinnon työmaatarkastusten perusteella tilanne on kuitenkin hieman parantunut. Vielä viime maaliskuussa vasta 15 prosenttia pienistä ja keskisuurista rakennusalan yrityksistä oli valmiina uuteen ilmoitusvelvollisuuteen, joka tulee voimaan ensi kuussa. 

Verohallinnon verotarkastajat kiersivät tämän kuun alussa yli 150 pienellä ja keskisuurella uudis- ja korjausrakentamistyömaalla ympäri maata. 

Verohallinnon tarkastusten yhteydessä huomattiin, että uuden lainsäädännön tuntee liki 90 prosenttia rakennusalasta, mutta edelleen vasta hieman yli 60 prosenttia yrityksistä on käytännössä valmistautunut ilmoittamismenettelyyn. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme