Mainos
Mainos

Oslon pörssi hakee kumppaneita läheltä

Oslon pörssi haluaa mieluummin liittoutua Tukholman ja Kööpenhaminan naapuripörssien kanssa kuin Lontoon ja Frankfurtin kanssa. Oslon pörssi ilmoitti eilen, että se aloittaa välittömästi neuvottelut toisten pohjoismaisten pörssien kanssa.

Tukholman ja Kööpenhaminan pörssit lanseerasivat kesäkuussa Nordic Exchanges:in eli maailman ensimmäisen rajat ylittävän kaupankäyntijärjestelmän.
-Liittolaisvalintamme on tarkoitus saada Norjaan sijoittaminen houkutteleminen houkuttelevammaksi. Mielestämme vahva pohjoismainen liitto tuo norjalaisille yrityksille enemmän huomiota ja kiinnostusta tärkeillä Lontoon markkinoilla ja muualla maailmassa, perusteli Oslon pörssin pääjohtaja Ole Lund.

Lund toivoo, että neuvottelut johtavat periaatesopimukseen lokakuussa ja lopulliseen sopimukseen myöhemmin tänä vuonna. Toteutuminen jäisi kuitenkin aikaisintaan vuoden 2001 alkuun.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme