Mainos
Mainos

Ostoboikotti käyntiin - kuluttajat painostavat Fennovoiman osakkaita

Kuluttajat ovat lisänneet painostustaan elintarvikeyhtiöitä ja suuria kaupparyhmittymiä kohtaan, jotta nämä luopuisivat seuraavasta ydinvoimalahankkeesta.

Kaupalla ja elintarvikeyhtiöillä on vajaan kymmenen prosentin omistus Fennovoimasta. Ostoboikotti ei näytä vielä purevan, vasta yksi yritys harkitsee mukanaoloaan ydinvoimayhtiössä.

- Olemme keskustelleet asiasta ja olemme koko ajan kuulolla. Missään nimessä emme kuitenkaan ole siinä tilanteessa, että päätöksiä tehtäisiin nyt suuntaan tai toiseen, vaan seuraamme tilanteen kehittymistä, sanoo Atrian toimitusjohtaja Juha Gröhn.

Atrian hallituksen puheenjohtaja on todennut aikaisemmin, että yhtiö harkitsee jo luopumista Fennovoimasta. Toimitusjohtaja Gröhn kommentoi yhtiön tämänhetkistä kantaa näin:

- Se on juuri sama, minkä hallituksen puheenjohtaja on kertonut.

Fennovoimasta omistaa kolmanneksen saksalainen energiajätti EON, jonka kannanotoissa on nähty Japanin onnettomuuden jälkeen varovaisuutta. Suomalaisyrityksiä on mukana noin 70, mukana myös S-ryhmä ja Kesko.

(MTV3)

Katso Outi Airolan juttu Kokkolasta (Kymmenen uutiset 31.3.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme