Mainos
Mainos

Osuuspankit jatkoivat kasvua

Osuuspankkiryhmän liikevoitto kasvoi viime vuonna lähes 850 miljoonaan markkaan. Vuonna 1995 voitto oli runsaat 250 miljoonaa markkaa. Myös OKO ylsi voittoon.

Pörssiyhtiö OKOn liikevoitto oli nyt 230 miljoonaa markkaa, kun vuotta aiemmin konserni teki vielä tappiota 47 miljoonaa markkaa. OKOn johtokunta ehdottaakin, että liikevoitosta maksettaisiin osinkoa 2 markkaa A-osakkeelta ja 1,50 markkaa K-osakkeelta. Suurimmat pankit eivät ole maksaneet omistajilleen osinkoa vuosiin.

Pankkiryhmän tulosta kohensi luottotappioiden merkittävä lasku ja hyvin tuottanut arvopaperikauppa.

Kapinapankkeja houkutellaan takaisin

Osuuspankkien yhteenliittymän ulkopuolelle jäävät pankit eivät voi jäädä osuuspankkiryhmän osaksi. Rahoitustarkastuksen mukaan laki ei salli löyhiä jäsenyyksiä. Omaksi ryhmäkseen irrottautuvat paikallispankit eivät silti pääse yhteisistä veloista. Osuuspankkien keskusliiton hallintoneuvosto etsii vielä tänään keinoja, joilla yhteenliittymää vastustavat sata pankkia taivutettaisiin mukaan.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme