Mainos
Mainos

Osuuspankit kiistävät maataloustappiot

Osuuspankki-ryhmä kiisti tänään julkisuudessa liikkuneet tiedot, että ryhmälle olisi tulossa lähivuosina huomattavia luottotappioita maa- ja metsätaloudelle annetuista lainoista.

Alkuviikosta Helsingin Sanomissa kerrottiin, että maatalousministeriön aiempaa tiukempi tulkinta valtion tukemien lainojen irtisanomisehdoista maa- ja metsätalouden harjoittajille olisi aiheutumassa huomattavia luottotappioita erityisesti osuuspankkiryhmälle.

Osuuspankkikeskuksen tiedotteen mukaan ryhmän pankeilla on vain 45 miljoonalla markalla järjestämättömiä alan lainoja. Näillä kaikilla on myös normaalit vakuudet. Sama arvio on annettu myös aiemmin. Lehdessä osuuspankeilla kerrottiin olevan näitä saatavia 250 miljoonalla markalla.

Järjestämättömien lainojen lyhennyksiä ja korkoja ei ole maksettu kahteen kuukauteen, joten ne ovat aina vaarassa jäädä myöhemmin kokonaan hoitamatta eli muuttua pankin luottotappioksi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme