Mainos
Mainos

Osuuspankkien automaattipalveluissa häiriö

Osuuspankkiryhmän henkilöasiakkaat jäivät tänään aamupäivällä pariksi tunniksi ilman automaattisia peruspalveluita. Esimerkiksi automaateilta ei saanut rahaa, eivätkä laskunmaksuautomaatit ja muut itsepalvelut toimineet.

Myös konttoreiden atk-systeemit lakkoilivat. Asiakas sai kuitenkin tarvittaessa käteistä rahaa ja hänellä oli mahdollisuus jättää laskuja maksupalveluun. Häiriö alkoi kello 9.45. Sen jälkeen automaateissa oli osittain toiminta päällä, kunnes 10.35 järjestelmä meni totaalihäiriöön, joka kesti yli tunnin.

Järjestelmä saatiin toimimaan kello 11.50. Sen jälkeenkin oli rahaa jakavissa automaateissa vielä jonkin aikaa yhteyshäiriöitä. Osuuspankkikeskuksen osastonjohtaja Heikki Turtiainen kertoo, että vika oli järjestelmän varusohjelmassa. Vastaavan tasoisia varusohjelmavirheitä sattuu hänen mukaansa hyvin harvoin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme