Mainos
Mainos

Osuuspankkiryhmällä hyvä alkuvuosi

Osuuspankkiryhmän liikevoitto tammi-maaliskuulta oli 152 miljoonaa euroa, yli 900 miljoonaa markkaa. Liikevoitto kasvoi viime vuoden vastaavasta ajasta 18 miljoonaa euroa, mutta vertailukelpoinen kasvu ilman viime vuoden poikkeuksellisia eriä oli 36 prosenttia.

OP-logo

Tulosta paisuttivat pankin mukaan rahoituskatteen ja palkkiotuottojen kasvu sekä luottotappioiden vähentyminen. Rahoituskate koheni kaudella lähes 8 prosenttia 182 miljoonaan euroon luottokannan kasvun ja korkojen nousun ansiosta. Osuuspankkiryhmän saamat palkkiotuotot suurenivat liki 30 prosenttia 75 miljoonaan euroon. Luotto- ja takaustappiot jäivät poikkeuksellisen pieniksi, alle miljoonaan euroon, samalla kun pankkiryhmän luottokanta kasvoi vuodessa 14 prosenttia.

Pörssinoteeratun keskuspankki OKO:n liikevoitto pieneni viime vuodesta, jolloin tuloksessa oli mukana kertaluonteinen luovutusvoitto. Vertailukelpoinen liikevoitto suureni runsaat 10 miljoonaa euroa 37 miljoonaan euroon, 220 miljoonaan markkaan. Osakekohtainen tulos oli nyt 0,56 euroa.

Osuuspankkiryhmän, samoin kuin OKOnkin alkuvuoden tulos ylitti tavoitteet, ja toisella vuosineljännekselläkin tulos paranee Pohjolan osakkeiden tuottojen ansiosta. Vaikka luottotappiot kasvanevatkin loppuvuonna, pankkiryhmällä on omasta mielestään hyvät mahdollisuuden ylittää viime vuoden liikevoitto.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme