Mainos

Osuuspankkiryhmän liikevoitto laski

Osuuspankkiryhmän tammi-syyskuun liikevoitto jäi seitsemän prosenttia edellisvuoden vastaavaa aikaa pienemmäksi eli 341 miljoonaan euroon. Koko vuoden näkymiä arvioidessaan pankki uskoo, että liikevoitto jää edellisvuotta pienemmäksi.

Osuuspankkiryhmän pörssinoteeratun liikepankin OKOn tammi-syyskuun liikevoitto supistui viisi miljoonaa euroa 64 miljoonaan euroon.

OKO-konsernin tammi-syyskuun liikevoitto oli 64 miljoonaa euroa. Se pieneni 5 miljoonaa euroa viime vuoden vastaavasta kaudesta. Tulosta alensi etenkin osakekurssien huomattavasta laskusta aiheutunut Henkivakuutusosakeyhtiö Aurumin tappio. Osakkuusyhtiö Aurumista OKO- konserniin yhdistelty tulos oli 27 miljoonaa euroa negatiivinen. OKOn sijoitukset Pohjola-Yhtymä Oyj:n osakkeisiin paransivat liikevoittoa lähes 10 miljoonaa euroa.

Konsernin liiketoiminta-alueista muodostuvan perusliiketoiminnan liikevoitto oli 88 miljoonaa euroa. Se oli 3 miljoonaa euroa vertailukautta pienempi.

Vuositasoiseksi muutettu oman pääoman tuotto oli 8,4 prosenttia. Vuotta aikaisemmin se oli 10,1 prosenttia ja koko viime vuodelta 13,0 prosenttia.

Osakekohtainen tulos oli 0,81 euroa eli 0,20 euroa alempi kuin viime vuoden vastaavana kautena.

Vakavaraisuussuhde oli syyskuun lopussa 11,3 prosenttia. Ensisijaisten omien varojen vakavaraisuussuhde oli 7,0 prosenttia.

Konsernin luottokanta kasvoi alkuvuonna lähes 9 prosenttia vajaaseen 6,5 miljardiin euroon. Viime vuoden syyskuun lopusta lisäystä kertyi 11 prosenttia.

Yleisötalletukset vähenivät vuodenvaihteesta 3 prosenttia 1,9 miljardiin euroon, mutta kasvoivat 12 kuukaudessa vajaan prosentin.

Omaisuudenhoidon hallinnoimien varojen määrä oli suunnilleen sama kuin vuodenvaihteessa eli 5,5 miljardia euroa. Vuodessa kasvu oli vajaat 12 prosenttia.

Perusliiketoiminnan liikevoiton arvioidaan jäävän kuluvana vuonna jonkin verran pienemmäksi kuin viime vuonna. Osakkuusyhtiö Aurumin tulos on herkkä osakekurssien muutoksille. OKO-konsernin vuoden 2002 liikevoitto muodostuu pienemmäksi kuin vuonna 2001, elleivät osakekurssit nouse selvästi loppuvuoden aikana.

(MTV3)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot