Mainos
Mainos

Oululainen Kaleva aikoo karsia väkeään

Oululaista sanomalehti Kalevaa kustantava Kaleva Oy aloittaa yt-neuvottelut. Yhtiö ilmoitti torstaina, että tavoitteena on enintään 27 henkilötyövuoden karsinta. Neuvottelut koskevat vajaata puolta konsernin noin 530 työntekijästä.

Säästöjä perustellaan kilpailukyvyn turvaamisella ja toiminnan organisoimisella. Säästöt yhtiö aikoo hakea lomauttamalla, osa-aikaistamalla ja vähentämällä väkeä.

– Vielä ei ole määritelty, mihin leikkaukset painottuvat. Alan nopeaan muutokseen on kuitenkin sopeuduttava. Digitaalisuus, arvonlisäveron nousu ja suhdanteet tekevät ainakin ensi vuodesta vielä haasteellisen. Keskitymme vahvemmin ydinalueeseemme Ouluun, toimitusjohtaja Jukka Haapalainen sanoi.

Kalevan toimitus yllättyi neuvottelujen ajankohdasta. Pääluottamusmies Hanna Kuonanojan mukaan toimitus on jo niin tiukoilla, että saman työn tekeminen vähemmällä väellä tuskin onnistuu.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme