Mainos
Mainos

Outokummulta tulosvaroitus

Metallien hintojen voimakas lasku heikentää Outokummun tulosta.

Outokumpu

Metallimarkkinat ovat vuoden 2001 kolmannella neljänneksellä kärsineet maailmantalouden ja teollisten investointien kasvun jatkuvasta hidastumisesta. Sinkin, kuparin ja nikkelin hinnat ovat laskeneet poikkeuksellisen jyrkästi. Tästä aiheutuva metallivarastojen arvon lasku sekä kaivostoiminnan tappiollisuus painavat Outokumpu-konsernin tuloksen kolmannella neljänneksellä tappiolle.

Neljännen neljänneksen tuloksen odotetaan olevan voitollinen, mutta jos talouden kasvu ei nopeasti elvy ja kysyntä lisäänny koko vuoden tuloksen arvioidaan jäävän aiemmin arvioitua heikommaksi. Outokummun 55-prosenttisesti omistama AvestaPolarit on tänään julkistanut kolmannen neljänneksen tuloskehitystään koskevan pörssitiedotteen.

Maailman perusmetallien tuotantomäärät ovat edelleen kasvaneet vaikka kulutus on hiipunut, ja tämä on johtanut metallivarastojen nousuun ja hintojen selvään laskuun. Sinkin, kuparin ja nikkelin hinnat ovat laskeneet noin 25-30 % vuoden 2000 lopun tilanteesta. Hintojen lasku oli erityisen voimakasta kolmannella neljänneksellä. Myös kuparituotteiden ja ruostumattoman teräksen kysyntä on heikentynyt.

Laskevat metallien hinnat johtivat metallivarastojen arvostukseen liittyviin varastotappioihin sekä kaivostoiminnan operatiivisen tuloksen heikkenemiseen. Kolmannella neljänneksellä Outokumpu-konsernissa syntyvät varastotappiot ovat noin 50 milj. euroa, josta valtaosa liittyy AvestaPolaritin nikkelivarastoihin. Kaivostoiminnan tulos kolmannella neljänneksellä on raskaasti tappiollinen sinkin ja nikkelin hinnan voimakkaan laskun takia.

Outokumpu julkistaa kolmannen neljänneksen osavuosikatsauksen aiemman ilmoituksen mukaisesti 1.11.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme