Mainos
Mainos

Outokummun Seitovirta: Ydinvoima painoi Tornion eduksi

Fennovoiman ydinvoimahankkeella oli suuri merkitys, kun Outokumpu teki miljardikauppansa yhteydessä valintoja, investoiko yhtiö Suomeen vai Saksaan.

Saksassa ydinvoimaa on ajettu alas Japanin tsunamikatastrofin jälkeen. Suomessa edellinen hallitus päätti kahdesta uudesta ydinvoimaluvasta.

Outokumpu on iso omistaja Pyhäjoelle ensi vuosikymmenen alussa nousevassa ydinvoimalassa.

– Energian hinta oli yksi tekijä, joka vaikutti siihen, että Saksan yksiköt eivät olleet yhtä kilpailukykyisiä muihin verrattuna uudessa yhtiössä. Tällä asialla oli merkitystä ja Suomessa nämä asiat on hoidettu varsin hyvin, Outokummun toimitusjohtaja Mika Seitovirta arvioi MTV3:n Huomenta Suomen Torstaikabinetissa.

Outokumpu nousee maailman suurimmaksi ruostumattoman teräksen valmistajaksi, kun se ostaa saksalaisen Inoxumin ThyssenKruppilta. Suurkaupan voittaja on Tornion terästehdas, johon siirtyy lisää työtä Saksassa suljettavista sulatoista.

– Tällä kaupalla varmistetaan ainakin ne työpaikat, mitä meillä Torniossa tällä hetkellä on, Seitovirta sanoo.

Tornion terästehdas ja sen yhteydessä oleva Kemin kromikaivos työllistävät yhteensä 2 300 ihmistä.

Raskaasti tappiollisella Outokummulla on miljardikaupan lisäksi isot investoinnit ferrokromituotannossa, jonka yhtiö pyrkii kaksinkertaistamaan. Seitovirran mukaan rahaa riittää myös tärkeään ydinvoimahankkeeseen.

– Me olemme täysin Fennovoima-hankkeen takana. Meillä ei ole minkäänlaisia suunnitelmia luopua siitä, Seitovirta sanoo.

(MTV3)

Katso Outokummun toimitusjohtajan Mika Seitovirran haastattelu: (Huomenta Suomi 16.2.2012)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme