Mainos
Mainos

Outokummun tulos painui 25 miljoonaa tappiolle

Metallikonserni Outokummun tulos heikkeni viime vuonna tuntuvasti. Outokummun tulos rahoituserien jälkeen painui nyt 25 miljoonaa markkaa tappiolle, kun yhtiö vuotta aiemmin kirjasi 975 miljoonan markan voiton.

Konsernin liikevaihto supistui edellisvuodesta 10 prosenttia 17,2 miljardiin markkaan ja osakekohtainen tulos putosi 5,65:stä 0,14 markkaan, Outokumpu kertoi tilinpäätöstiedotteessaan. Outokummun tulosta painoi metallien maailmanmarkkinahintojen lasku ja kysynnän heikkeneminen maailmantalouden vaikeuksien vuoksi.

Nikkelin hinta putosi kolmanneksella edellisvuoden tasosta, kupari ja sinkki halpenivat noin neljänneksellä. Kuparin hinta oli vuoden lopussa alimmalla tasollaan 60:een ja sinkin hinta 30 vuoteen. Myös ruostumattoman teräksen hinta laski koko vuoden ja päätyi poikkeuksellisen alhaiselle tasolle.

Yhtiö ei usko metallien hintojen nousevan lähikuukausien aikana, minkä vuoksi tuloksen odotetaan jäävän heikoksi myös tämän vuoden alkupuoliskolla.

Pidemmällä aikavälillä metallin hintojen ennustetaan kuitenkin nousevan merkittävästikin nykyiseltä poikkeuksellisen matalalta tasolta ja yhtiön tavoitteena on tyydyttävän tuloksen aikaansaanti mahdollisimman pian, tilinpäätöstiedotteessa sanotaan.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme