Mainos
Mainos

Outokummun tulos romahti

Metalleja ja terästä valmistavan Outokummun alkuvuoden tulos romahti viime vuodesta ja painui rahoituserien jälkeen 4 miljoonaa euroa miinukselle. Tappio jäi kuitenkin pienemmäksi kuin viime vuoden lopussa, sillä yleisen taloustilanteen aiheuttamasta epävarmuudesta huolimatta yhtiön tuotteiden kysyntä jatkui melko vakaana. Hinnat ovat varsin alhaalla.

-Tuloskehitys ensimmäisellä neljänneksellä oli edellistä parempi, mutta ei läheskään tyydyttävä, toimitusjohtaja Jyrki Juusela summasi pörssitiedotteessa.

Teräsyhtiö AvestaPolaritin hankinta kokonaan Outokummun omistukseen lisäsi yhtiön velkataakka ja tilannetta on synkistänyt heikko kassavirta. Juuselan mukaan tarvittaessa tasetta ollaan valmiita vankistamaan. Se tietäisi omistajien puoleen kääntymistä. Valtio on Outokummun suuri omistaja.

Loppuvuoden tulos on kiinni markkinoiden yleisestä kehittymisestä, mutta myös Tornion terästehtaan laajennuksen ylösajon onnistumisesta. Tähän asti on edetty suunnitelmien mukaan. Täyteen mittaan Tornion tuotanto on määrä saada ensi vuoden loppuun mennessä. Välivaiheen ajan laitteista ei saada kaikkia tehoja irti ja tehtaalla joudutaan tyytymään puolivalmisteiden tavallista suurempaan osuuteen. Se rokottaa kannattavuutta.

Maailman taloudessa käännettä parempaan odotetaan yleisesti vasta vuoden jälkimmäisellä puoliskolla. Outokummun alkuvuoden liikevaihto oli runsaat 1480 miljoonaa euroa. Viime vuoden tammi-maaliskuusta vaihtoa kertyi 100 miljoonaa suuremmalla summalla summalla. Viime vuoden voitto rahoituserien jälkeen oli 84 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme