Mainos
Mainos

Outokumpu osallistuu Talvivaaran nikkelikaivoshankkeeseen

Outokumpu myi Talvivaaran malminetsintäkohteen vuonna 2004, mutta sille jäi optio lunastaa osuus nikkelikaivoshankkeen projektiyhtiöstä.

Outokumpu lunastaa yhdellä eurolla 20 prosentin osuuden Talvivaaran nikkelikaivoksen projektiyhtiössä. Outokumpu on päättänyt myös osallistua Talvivaaran emoyhtiön listautumisantiin Lontoon pörssissä.

Talvivaaran Kaivososakeyhtiö osti malminetsintäkohteen Outokummulta yhdellä eurolla vuonna 2004. Outokummulle jäi tuolloin optio lunastaa viidenneksen osuus projektiyhtiössä.

Tuolloin yhtiöt sopivat myös, että Outokummulla on oikeus merkitä Talvivaaran emoyhtiön osakkeita 20 prosentin alennuksella 5 prosentin omistusrajaan saakka. Talvivaara kertoi viime viikon torstaina listautumisannistaan.

Outokummun viestintäjohtajan Eero Mustalan mukaan yhtiö ei ole vielä päättänyt, kuinka suurella osuudella se osallistuu Talvivaaran antiin.

Outokumpu on kiinnostunut osallistumaan Talvivaaran hankkeeseen sen vuoksi, että nikkeli on yhtiön valmistaman ruostumattoman teräksen kallein seosaine.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme