Mainos
Mainos

Outokumpu pienensi tappiotaan – "edellytyksiä kannattavaksi"

Teräsyhtiö Outokummun tappio pieneni vuoden takaisesta.  

Toimitusjohtaja Mika Seitovirran mukaan tulos kehittyi odotusten mukaisesti. Toimitusmäärät pysyivät alkuvuoden tasolla.

– Sekä tuotevalikoima että perushinnat paranivat, ja säästöohjelmienkin kehitys jatkui hyvänä. Nämä kaikki vaikuttivat myönteisesti tulokseemme, Seitovirta sanoi yhtiön tiedotteessa.   

Yhtiön tulos ennen veroja oli 48 miljoonaa euroa miinuksella, kun vuosi sitten tappiota kertyi 236 miljoonaa euroa.   

Outokumpu arvioi  kolmannen neljänneksen operatiivisen tuloksen olevan hieman toista neljännestä heikompi. Yhtiö jatkaa myös säästöohjelmiaan.    

– Olemme siirtyneet vuoden toiselle puoliskolle, ja toimintaympäristö näyttää melko hyvältä. Amerikoissa kysyntä on edelleen vahvaa. Euroopassa odotamme kysynnän hiljenevän kesäkaudella. Siksi arvioimme, että Outokummun toimitusmäärät laskevat kolmannella neljänneksellä, mikä painaa tulostamme. Olemme kuitenkin edelleen luottavaisia sen suhteen, että positiivinen vire jatkuu, ja uskomme Outokummulla olevan hyvät edellytykset jatkaa kohti kannattavuutta, Seitovirta sanoo.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot