Mainos
Mainos

Outokumpu rakentaa kuparitehtaan Malesiaan

Outokumpu rakentaa kuparituotteita valmistavan tehtaan Malesiaan. Hankkeen investointikustannukset ovat noin 120 miljoonaa markkaa. Jo ennestään Outokummulla on tuotantotoimintaa Aasian maista Kiinassa.

Kahden vuoden päästä Malesiaan valmistuvan tehtaan on määrä alussa tuottaa noin 12 000 tonnia vuodessa. Vertailuksi voi sanoa, että Harjavallan nikkelisulaton vuosituotanto on noin 36 000 tonnia. Outokummun on tarkoitus myöhemmin laajentaa tehdasta niin, että tuotantokyky nousee yli 20 000 tonnin ja henkilökunnan määrä 150:een.

Käytännössä tehtaan rakentaa Outokummun kuparituoteryhmä Outokumpu Copper Products. Investoinnin tarkoituksena on tarjota maailmanlaajuisesti toimiville asiakkaille parempaa palvelua.

Malesia on toinen Aasian maa, jossa Outokummulla on tuotantoa. Viime marraskuussa yhtiön kuparitehdas Kiinassa aloitti toimintansa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme