Mainos
Mainos

Outokumpu satsaa Taran uudistamiseen

Metalliyhtiö Outokumpu kertoi tänään käyttävänsä noin 15-20 miljoonaa euroa irlantilaisen sinkkikaivoksen Taran uudistamiseen. Kaivos suljettiin loppuvuodesta, koska sinkin hinta oli pianunut niin alas.

Kehittämisohjelman myötä Outokumpu valmistautuu avaamaan kaivoksen kesäkuussa. Päätös käydään vielä uudelleen läpi toukokuussa.

Yhä edelleen Outokumpu selvittää myös Taran myyntiä. Se kuuluu osana yhtiön marraskuun alussa tekemään päätökseen luopua perusmetallien kaivamisesta. Kumppanin tai ostajan löytäminen ei ole ehto Taran kehittämisohjelmalle, vaan ohjelma aloitetaan heti.

Outokumpu perusteli ratkaisujaan Tarasta tehdyllä kannattavuusselvityksellä. Sen mukaan Taran kaivoksella on edellytykset olla "kustannustehokas, hyvin kannattava ja pitkäaikainen operaatio". Outokummun mukaan tätä tukee henkilöstön kanssa vuoden 2003 loppuun tehty sopimus. Kaivoksen henkilöstömäärä nousee ohjelman myötä nykyisestä 140:stä yli 400:aan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme