Mainos
Mainos

Outokumpu vahvistaa neuvottelut ThyssenKruppin kanssa

Outokumpu vahvistaa tiedot neuvotteluista mahdollisesta yritysjärjestelystä ThyssenKruppin kanssa.

Rheinische Post -sanomalehti kertoi tänään, että saksalainen teräsyhtiö ThyssenKrupp suunnittelee ruostumatonta terästä valmistavan Inoxum-yksikkönsä fuusioimista Outokummun kanssa. Järjestelyn toteutuminen on Outokummun mukaan yhä auki.

Lehtitiedon mukaan ThyssenKrupp aikoo jäädä vähemmistöomistajaksi yhtiöön. Ruostumaton teräs eriytettiin Inoxumiin syyskuun lopussa.

Aiemmin tammikuussa investointipankkilähde kertoi, että ThyssenKrupp on lähellä ruostumatonta terästä valmistavan yksikön myyntiä. Kauppa voisi toteutua jo helmikuussa.

Inoxumilla on tehtaita Saksassa, Italiassa, Meksikossa, Kiinassa ja Yhdysvalloissa. Sillä on 11300 työntekijää, ja sen liikevaihto oli tilivuonna 2009-2010 noin 5,9 miljardia euroa.

Euroopassa on huomattava ruostumattoman teräksen ylikapasiteetti. Alalla on ennakoitu yritysjärjestelyjä jo pitemmän aikaa. Euroopan suurin teräsyhtiö ArcelorMittal eriytti ruostumattoman teräksen tuotantonsa jo ennen ThyssenKruppia.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme