Mainos
Mainos

Pääjohtaja Vainio: Emun hyödyt helppo romuttaa

Keskuskauppakamarin puheenjohtaja, Merita-pankin pääjohtaja Vesa Vainio katsoo, että Euroopan rahaliitto Emu ei ole elinkeinoelämälle samalla tavalla välttämätön kuin Suomen EU-jäsenyys.
-Toteutuessaan Emu tuo hyötyjä, mutta sen antamat kilpailuedut on helppo romuttaa omilla kansallisilla päätöksillä, hän sanoi keskuskauppakamarin valtuuskunnan kokouksessa.

Vainion mukaan parasta Emu-politiikkaa ovat tasapainoinen valtiontalous sekä vahvat, terveet yritykset. Hänen mielestään nyt olisikin korkea aika tasapainottaa valtion menot tulojen mukaan.
-Nykytilanteessa valtiontalouden liikkumavara on erittäin pieni. Jos talous alkaa yskiä, valtiolla ei ole enää mahdollisuutta toimia aktiivisesti, hän muistutti.

Vainio varoitti myös kasaamasta liian monia asioita yhteen, kun Emu-ratkaisua lähdetään tekemään. Hänen mukaansa erilaisia rahastoja, koulutusvakuutusta, työmarkkinoiden kehittämistä ja tupo-neuvotteluja ei ole mahdollista niputtaa yhteen. Vainion mukaan vasta EU:n yhteinen raha mahdollistaa sisämarkkinoiden täydellisen hyödyntämisen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme