Mainos
Mainos

Pääjohtajan ero heikentää Dresdner Bankia

Saksan kolmanneksi suurin pankki Dresdner Bank muuttui entistä haavoittuvaisemmaksi eilen, kun sen pääjohtaja Bernhard Walter erosi tehtävästään megafuusion epäonnistumisen vuoksi. Walter kertoi identifioineensa itsensä liittoon, josta oli tarkoitus syntyä maailman suurin pankki.

Walter syyttää hankkeen kariutumisesta edelleen fuusiokumppani Deutsche Bankia, eikä myönnä tehneensä virheitä. Dresdnerin povataan joutuvan ulkomaisen yritysoston kohteeksi, ja mahdollisiksi tarjoajiksi on esitetty Citigroupia, ABN Amroa ja ING:tä. Myös Dresdnerin ranskalainen kumppani BNP on mainittu halukkaaksi kosijaksi.

Pankkien täyskäännöstä ovat arvostelleet niin lehdistö, poliitikot kuin Saksan keskuspankki Bundesbank. Deutsche Bankin Rolf Breuer sanoi pankkinsa tuloksenjulkistamistilaisuudessa, ettei hän näe mitään syytä erota. Breuerin mielestä Deutschen hyvä tulos todistaa, ettei toiseen fuusioon ole paineita. Dresdner Bank julkistaa tuloksensa perjantaina.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme