Mainos
Mainos

Pääministeri tyrmää Saksan ja Ranskan vakaussopimusehdotuksen

Ranskan ja Saksan ehdottama uusi vakaussopimusehdotus ei saa pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) tukea. Ranskan ja Saksan ehdotus olisi hallitustenvälinen, jossa euroalueen koskevia päätöksiä voisi tehdä ohi hitaan EU-päätöksentekokoneiston.

– Me emme pidä tämmöistä järjestelmää hyvänä, enkä ole ihan varma, että löytyykö tälle laajempaa tukea, Katainen sanoi tiedotustilaisuudessa tänään.

Hänen mukaansa Ranskan ja Saksan kaavaileman sopimuksen heikko puoli on se, että Euroopan komission rooli päätöksenteossa vähenisi. Kataisen mielestä Suomelle on tärkeää se, että komission asema on vahva ja talouskomissaarin asema entistä itsenäisempi.

Kataisen mielestä komissio on sopiva elin valvovaan talouskuria euroalueella, kun Ranskan ja Saksan mallissa valvonta jäisi hallitusten väliseksi. Kataisen mielestä talouskurin rikkojille pitäisi saada myös automaattiset rangaistukset.

Katso Helena Petäistön raportti Pariisista (Kymmenen uutiset 28.11.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme