Mainos
Mainos

Pääministeri Zhu Rongji: Kiina ei aio devalvoida

Kiinan pääministeri Zhu Rongji toistaa, ettei Kiina aio devalvoida valuuttaansa yuania. Pääministeri myös arvelee Kiinan talouden kasvavan reipasta tahtia kuluvana vuonna.

-Sanon jälleen kerran, ettei valuuttaa aiota devalvoida, pääministeri sanoi Yhdysvaltain-vierailunsa ensimmäisenä päivänä Kaliforniassa.

Kiina on useaan otteeseen vakuuttanut, ettei se noudata useiden muiden Aasian maiden esimerkkiä ja devalvoi valuuttaansa talousvaikeuksien vuoksi.
Pääministeri Zhu Rongji sanoi lisäksi uskovansa, että Kiinan bruttokansantuotteen kasvu ylittää tänä vuonna viralliseksi tavoitteeksi asetetun seitsemän prosentin tason. Pääministeri ennustaa bruttokansantuotteen saattavan kasvaa enemmän kuin vuonna 1998. Kasvuprosentti oli tuolloin 7,8.

-Kiinan talouskasvu yltää tänä vuonna varmasti parempiin lukemiin kuin viime vuonna. Vuoden kahden ensimmäisen kuukauden perusteella talouskasvu olisi vuositasolla 8,5 prosenttia, pääministeri ennakoi.

Hän huomautti, että useiden talousuudistusten toteuttaminen on sujunut suunniteltua rivakammin. Esimerkiksi sosiaaliturvan luominen irtisanotuille valtion työntekijöille on sujunut aiottua nopeammin.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme