Mainos
Mainos

Päätös Ekan säästökassoista joulukuussa

Tuomio Eka-yhtymän johdon säästökassa- ja markkinointirikoksista luetaan 10. joulukuuta. Varsinainen oikeuskäsittely päättyi tänään Helsingin käräjäoikeudessa.

Sekä syyttäjä Jarmo Rautakoski että syytetyt, entinen pääjohtaja Eero Rantala, entinen säästökassajohtaja Heikki Venho ja Tradekan toimitusjohtaja Aarno Mäntynen antoivat loppulausunnot oikeudelle. Mitään uutta loppulausunnoissa ei tullut esille.

Osapuolet ovat tyystin eri mieltä siitä, antoiko Ekan johto valtiovarainministeriölle harhaanjohtavaa tietoa yhtymän todellisesta tilasta ennen sen ajautumista lopulliseen maksuvalmiuskriisiin, sekä siitä, markkinoiko säästökassojen johto talletuksia turvallisina samaan aikaan kun vakuuksia oli yhä vähemmän antaa ihmisten rahoille.

Vakuuksien todellisesta arvosta on myös ollut kyse. Syytteen mukaan on arveluttavaa, että mitä heikommin osuuskunnalla meni, sitä suuremmiksi kasvoivat rakennus- ja ravintola-alan yhtiöitten osakkeiden arvot, lamasta huolimatta.

Säästökassojen romahtamisesta seurasi valtiolle 1,2 miljardin lasku. Yhtymä haki velkasaneeraukseen vuonna 1993.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme