Mainos
Mainos

Päätös Venäjän merikaapelista syyskuussa

Asian laadun ja laajuuden vuoksi sitä käsitellään kauppa- ja teollisuusministeriön lisäksi myös hallituksen talouspoliittisessa ministerivaliokunnassa.

Syyskuun alkupuolella ratkeaa, saadaanko Venäjältä vetää merikaapeli Suomeen. Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen kertoi asiasta eduskunnan energiakeskustelussa tänään.

Muodollisesti vastauksen kaapeliyhtiön hakemukseen antaa kauppa- ja teollisuusministeriö. Pekkarinen kertoi, että asian laadun ja laajuuden vuoksi sitä käsitellään myös hallituksen talouspoliittisessa ministerivaliokunnassa. Tämä tapahtuu Pekkarisen mukaan elo-syyskuun vaihteen tienoilla.

Lupaa merikaapelin vetämiseksi on hakenut United Power -yhtiö. Pekkarisen mukaan lupahakemuksen käsittely on venynyt osin siitäkin syystä, että hakija ei ollut toimittanut määräajassa kaikkia tarvittavia tietoja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme