Mainos
Mainos

Päätöstä Kreikan tukemisesta ei vielä maanantaina

Euroalueen valtiovarainministerit eivät päätä Kreikan tukemisesta vielä maanantaina. Neuvottelut muun muassa Kreikalta edellytetyistä säästötoimista sekä maan velkojen leikkuusta ovat vielä kesken, ja euroryhmä käsittelee asiaa aikaisintaan tiistaina.

Parhaan luottoluokituksen maat pohtivat Kreikan tukemista ja muita talouskriisiin liittyviä asioita tänään Berliinissä. Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen on tavannut kollegansa Saksasta, Hollannista ja Luxemburgista.

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan Kreikan rahoituksesta olisi löytynyt 15 miljardin aukko, jonka vuoksi tukipakettia pitäisi tavalla tai toisella kasvattaa lokakuussa sovitusta 130 miljardista 145:een.

Valtiovarainministeriöstä ei vahvistettu tätä tietoa, vaan todettiin sen olevan huhupuhetta ja kaikkien summien selviävän lopullisesti sitten, kun neuvottelut muun muassa yksityisten sijoittajien kanssa on saatu päätökseen.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme