Mainos
Mainos

Palkansaajien ansiot nousivat

Palkansaajien nimellisansiot nousivat huhti-kesäkuussa 4,5 prosenttia viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

Luku perustuu Tilastokeskuksen ennakkotietoihin. Sopimuskorotusten osuus ansiotason vuosinoususta oli toisella neljänneksellä 3,3 prosenttiyksikköä. Loppuosa noususta johtui palkkaliukumista ja palkansaajarakenteen muutoksista.

Kuluttajahintojen noususta puhdistettu reaaliansioiden vuosikasvu oli vuoden toisella neljänneksellä 1,3 prosenttia. Palkansaajien nimellisansiot kohosivat valtiolla keskimäärin 5 prosenttia, yksityisillä aloilla 4,6 prosenttia ja kunnilla 4 prosenttia.

Valtion työntekijöiden ansiotason nousua ovat kasvattaneet valtion palkkaseurantaselvityksen perusteella tehdyt korotukset tämän vuoden alussa. Palkansaajien säännöllisen työajan keskiansio oli huhti-kesäkuussa vajaat 12700 markkaa kuukaudessa. Miehet ansaitsivat keskimäärin noin 13900 markkaa ja naiset 11400 markkaa. Kuukausipalkkaisten keskiansio oli 13200 markkaa ja tuntipalkkaisten laskennallinen kuukausiansio vajaat 11200 markkaa.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme