Mainos
Mainos

Palkansaajien tutkimuslaitos laski ennustettaan

Palkansaajien tutkimuslaitos ennustaa, että Suomen bruttokansantuote kasvaa tänä vuonna 0,4 prosenttia ja ensi vuonna 1,2 prosenttia.

Maaliskuun ennusteessa molemmat luvut olivat 0,4 prosenttiyksikköä korkeammat.

Ensi vuonna lisävauhtia tulee teollisuudesta ja viennistä, kun Euroopan talouskasvun vauhdittuminen antaa Suomellekin vetoapua. Työttömyys pysyy kuitenkin korkeana. PT ennakoi, että se nousee kuluvana vuonna 9,9 prosenttiin ja laskee ensi vuonna 9,8 prosenttiin. 

PT ei usko, että hallituksen pyrkimykset alentaa yksikkötyökustannuksia parantavat työllisyyttä. Jos ne johtavat laajamittaisiin työmarkkinaselkkauksiin, hallituksen toimet voivat aiheuttaa suurta epävarmuutta sekä yrityksille että kotitalouksille.

PT:n mielestä olisi parempi parantaa kilpailukykyä pitämällä palkankorotukset pieninä.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot