Mainos

Palkkasumma kasvoi 6,2 prosenttia

Koko talouden palkkasumma oli vuoden 2001 syys-marraskuussa 6,2 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Vuonna 2000 vastaava kasvu oli 7,1 prosenttia. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen kuukausittaisista palkkasummakuvaajista.

Teollisuusyritysten palkkasumma kasvoi marraskuussa päättyneellä kolmen kuukauden ajanjaksolla 5 prosenttia edellisvuodesta. Kasvu oli hitaampaa kuin vuonna 2000, jolloin vastaava luku oli 8 prosenttia. Palkkasumma kasvoi eniten puu- ja paperiteollisuudessa sekä koneiden ja laitteiden valmistuksessa, 7 prosenttia. Autojen ja perävaunujen sekä huonekalujen valmistuksessa palkkasumma jäi edellisvuoden tasolle.

Rakennusyritysten palkkasumma kasvoi syys-marraskuussa 6 prosenttia verrattuna vuotta aiempaan. Talonrakennusyritysten palkkasumma kasvoi 7 prosenttia ja maa- ja vesirakennusyritysten 4 prosenttia.

Vähittäiskaupan toimialalla palkkasumma oli syys-marraskuussa 8 prosenttia suurempi kuin vastaavana ajanjaksona vuotta aikaisemmin. Vuonna 2000 vastaava kasvu oli 5 prosenttia. Vähittäiskaupan toimialoista kasvu oli voimakkainta elintarvikkeiden erikoistumattomassa vähittäiskaupassa, 10 prosenttia. Autokaupassa palkkasumma lisääntyi 3 prosenttia. Autokaupan toimialaan kuuluvan polttoaineiden vähittäiskaupan palkkasumma kasvoi 8 prosenttia. Tukkukaupassa palkkasumman lisäys oli 7 prosenttia.

Julkisen sektorin palkkasumma kasvoi syys-marraskuussa 7 prosenttia vuotta aiemmasta. Vuonna 2000 vastaava kasvu oli 4 prosenttia. Terveydenhuolto- ja sosiaalipalvelujen palkkasumma kasvoi 12 prosenttia edellisvuodesta. Vuotta aiemmin vastaava muutos oli 10 prosenttia.

Muiden palvelualojen palkkasumma oli syys-marraskuussa 6 prosenttia edellisvuotista suurempi. Kasvu hidastui vuodentakaisesta, jolloin vastaava lisäys oli 9 prosenttia. Muista palvelualoista majoitus- ja ravitsemistoiminnan palkkasumma kasvoi 5 prosenttia ja kuljetuksen, varastoinnin ja tietoliikenteen palkkasumma 3 prosenttia. Kiinteistö- vuokraus-, tutkimus- ja liike-elämän palveluissa kasvu oli 9 prosenttia. Muissa yhteiskunnallisissa ja henkilökohtaisissa palveluissa palkkasumma lisääntyi 5 prosenttia.

(MTV3)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot