Mainos

Palkkasumma kasvoi 7,6 % maalis-toukokuussa

Koko talouden palkkasumma oli vuoden 2001 maalis-toukokuussa 7,6 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Kasvu nopeutui edellisvuodesta, jolloin vastaava muutos oli 6,3 prosenttia. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen kuukausittaisista palkkasummakuvaajista.

Kasvu kiihtyi teollisuudessa, osalla palvelualoista ja julkisella sektorilla.

Teollisuusyritysten maksama palkkasumma oli toukokuussa päättyneellä kolmen kuukauden ajanjaksolla 8 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Vuonna 2000 vastaava kasvu oli 5 prosenttia. Kasvu nopeutui etenkin puu- ja paperiteollisuudessa, jossa kasvu oli nyt 12 prosenttia ja vuotta aiemmin 2 prosenttia.

Toimialan vertailutaso oli huhtikuulle 2000 ajoittuneen lakon vuoksi tavanomaista alempi. Rakentamisessa palkkasumma oli tarkasteluajanjaksona 11 prosenttia edellisvuotista suurempi. Vuotta aiemmin kasvu oli 13 prosenttia. Talonrakentamisen palkkasumma oli 12 ja maa- ja vesirakentamisen palkkasumma 6 prosenttia edellisvuotista suurempi.

Kaupan palkkasumman lisäys vuoden 2001 maalis-toukokuussa oli 6 prosenttia vuotta aiemmasta. Viime vuonna kasvu oli yhden prosenttiyksikön suurempi. Vähittäiskaupassa palkkasumman lisäys oli 5 prosenttia, tukkukaupassa 7 ja autokaupassa 2 prosenttia. Julkisen sektorin palkkasumma kohosi maalis-toukokuussa 6 prosenttia vuotta aiemmasta. Edellisvuoden vastaavan ajanjakson kasvu oli 4 prosenttia.

Terveydenhuolto- ja sosiaalipalvelujen, ilman julkista sektoria, palkkasumma kohosi 11 prosenttia ja koulutuksen, julkinen sektori pois lukien, 5 prosenttia. Vuotta aiemmin muutos oli terveydenhuolto- ja sosiaalipalveluissa 10 prosenttia ja koulutuksessa 8 prosenttia. Rahoitustoiminnan palkkasumma oli 9 prosenttia edellisvuotista suurempi. Vastaava kasvu oli 10 prosenttia vuotta aiemmin.

Muiden palvelualojen palkkasumma oli maalis-toukokuussa 9 prosenttia edellisvuotista suurempi. Kasvu oli ripeämpää verrattuna viime vuoteen, jolloin vastaava kasvu oli 7 prosenttia. Muista palvelualoista majoitus- ja ravitsemistoiminnassa palkkasumman lisäys oli 4 prosenttia ja kuljetuksen, varastoinnin ja tietoliikenteen toimialalla 5 prosenttia. Kiinteistö-, vuokraus-, tutkimus- ja liike-elämän palveluissa kasvu oli 13 prosenttia.

Palkkasummakuvaajat perustuvat verohallinnon työnantajasuoritustietoihin, joita täydennetään Tilastokeskuksen aineistoilla.

(MTV3)

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot