Mainos

Palkkasumma kasvoi 8 % helmi-huhtikuussa

Koko talouden palkkasumma oli vuoden 2001 helmi-huhtikuussa 8,0 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Kasvu nopeutui edellisvuodesta, jolloin vastaava muutos oli 6,1 prosenttia.

Teollisuusyritysten maksama palkkasumma oli helmi-huhtikuussa 8 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Palkkasumma kasvoi kaikilla teollisuuden toimialoilla. Viime vuoden vastaavana ajanjaksona kasvu oli 5 prosenttia. Rakentamisen palkkasumma kasvoi helmi-huhtikuussa 12 prosenttia edellisvuotisesta. Talonrakentamisen palkkasumma kasvoi 13 prosenttia ja maa- ja vesirakentamisen palkkasumma 6 prosenttia.

Tukku- ja vähittäiskaupan palkkasumma kasvoi helmi-huhtikuussa 6 prosenttia. Vähittäiskaupan palkkasumman lisäys oli 5 prosenttia ja tukkukaupan 8 prosenttia. Autokaupan palkkasumma kasvoi 3 prosenttia. Tukkukaupan palkkasumman kasvu oli tarkasteluajanjaksona edellisvuotta ripeämpää ja vähittäiskaupan edellisvuotta hitaampaa.

Julkisen sektorin palkkasumman lisäys oli vuoden 2001 helmi-huhtikuussa 6 prosenttia edellisvuodesta. Viime vuonna vastaava kasvu oli 4 prosenttia. Terveydenhuolto- ja sosiaalipalvelujen, ilman julkista sektoria, palkkasumma kasvoi 12 prosenttia. Vuotta aiemmin kasvu oli 9 prosenttia. Koulutuksen palkkasumma, julkinen sektori pois lukien, oli 9 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Rahoitustoiminnan palkkasumma kasvu oli helmi-huhtikuussa 14 prosenttia ja vuotta aiemmin 11 prosenttia.

Muiden palveluiden palkkasumma oli helmi-huhtikuussa 10 prosenttia edellisvuotista suurempi. Viime vuonna vastaava kasvu oli 7 prosenttia. Kiinteistö-, vuokraus- ja tutkimuspalvelujen sekä liike-elämän palvelujen palkkasumma oli 15 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Kuljetuksen, varastoinnin ja tietoliikenteen toimialan palkkasumma kasvoi 6 prosenttia.

Myös majoitus- ja ravitsemistoiminnan palkkasumma kasvoi 6 prosenttia edellisvuotisesta. Muiden yhteiskunnallisten ja henkilökohtaisten palvelujen toimialalla, joka sisältää ympäristöhuollon, järjestötoiminnan sekä virkistys-, kulttuuri- ja urheilutoiminnan, palkkasumman lisäys oli 7 prosenttia.

Palkkasummakuvaajat perustuvat verohallinnon työnantajasuoritustietoihin, joita täydennetään Tilastokeskuksen aineistoilla.

(MTV3)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot