Mainos

Palkkasumma kasvoi kesä-elokuussa 6,5 prosenttia

Koko talouden palkkasumma oli vuoden 2001 kesä-elokuussa 6,5 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Kasvu hidastui hieman edellisvuodesta, jolloin vastaava muutos oli 7,0 prosenttia. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen kuukausittaisista palkkasummakuvaajista.

Palkkasumman kasvu on pienentynyt teollisuudessa ja rakentamisessa. Teollisuusyritysten palkkasumma oli elokuussa päättyneellä kolmen kuukauden ajanjaksolla 5 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Vuonna 2000 vastaava luku oli 7 prosenttia. Koko teollisuuden tasolla työllisten määrä pysyi ennallaan edellisvuoteen verrattuna.

Eniten palkkojen nousu on hidastunut puu- ja paperiteollisuudessa, öljytuotteiden, kemikaalien, kemiallisten tuotteiden, kumi- ja muovituotteiden valmistuksessa sekä ei-metallisten mineraalituotteiden valmistuksessa. Eniten palkkasumma kasvoi sähkö-, kaasu- ja vesihuollossa, 6 prosenttia.

Elokuussa päättyneellä kolmen kuukauden ajanjaksolla rakentamisen palkkasumma nousi 10 prosenttia edellisvuodesta. Vuoden 2000 vastaava luku oli 12 prosenttia. Talonrakentamisen palkkasumman kasvu oli 11 prosenttia ja maa- ja vesirakentamisen 8 prosenttia. Vuotta aiemmat muutokset olivat 13 ja 6 prosenttia. Vähittäiskaupan palkkasumma oli kesä-elokuussa 7 prosenttia suurempi kuin vastaavana ajanjaksona vuotta aiemmin. Palkkasumma nousi saman verran myös vuotta aiemmin.

Eniten palkkasumma lisääntyi kaupan toimialoista tietokonelaitteistojen sekä tietoliikennevälineiden ja toimistokoneiden vähittäiskaupassa, 16 prosenttia.

Autokaupassa palkkasumman lisäys oli kesä-elokuussa 3 prosenttia ja tukkukaupassa 8 prosenttia. Autokaupan toimialaan kuuluva polttoaineiden vähittäiskauppa erottui 6 prosentin kasvulla koko autokaupan toimialasta.

Julkisen sektorin palkkasumma kohosi kesä-elokuussa 5 prosenttia vuotta aiemmasta. Edellisvuoden vastaavan ajanjakson kasvu oli saman suuruinen. Yksityisen koulutuksen sekä terveydenhuolto- ja sosiaalipalvelujen palkkasummat kasvoivat 7 ja 11 prosenttia vuoden 2001 kesä-elokuun ajanjaksolla edellisvuodesta. Vuotta aiemmin vastaavat muutokset olivat 7 ja 10 prosenttia.

Rahoitustoiminnan palkkasumman kasvu oli nyt 9 prosenttia ja vuotta aiemmin 7 prosenttia. Muiden palvelualojen palkkasumma oli kesä-elokuussa 8 prosenttia edellisvuotista suurempi. Kasvu oli yhtä suuri kuin viime vuonna vastaavana ajanjaksona.

Muista palvelualoista majoitus- ja ravitsemistoiminnassa palkkasumman lisäys oli 9 prosenttia ja kuljetuksen, varastoinnin ja tietoliikenteen toimialalla 5 prosenttia. Kiinteistö-, vuokraus-, tutkimus- ja liike- elämän palveluissa kasvu oli 12 prosenttia. Muissa yhteiskunnallisissa ja henkilökohtaisissa palveluissa palkkasumman kasvu oli 5 prosenttia.

Palkkasummakuvaajat perustuvat verohallinnon työnantajasuoritustietoihin, joita täydennetään Tilastokeskuksen aineistoilla. Indeksisarjat löytyvät Internetistä.

(MTV3)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot