Mainos
Mainos

Palkkasumma nousi huhti-kesäkuussa 3,6 prosenttia

Suomen talouden palkkasumma nousi huhti-kesäkuussa 3,6 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajanjaksosta.

Tilastokeskuksen julkaisemista tiedoista ilmenee, että palkkasumman kasvu kiihtyi hieman edellisvuoden 3,3 prosentin nousuvauhdista. Eniten kasvuvauhti nopeutui teollisuudessa, rakentamisessa ja kaupassa.

Teollisuusyrityksissä palkkasumma kasvoi huhti-kesäkuussa kaksi prosenttia viime vuoden toiseen neljännekseen verrattuna. Teollisuustoimialoista palkkasumma kohosi eniten elektroniikka- ja sähkötuotteiden valmistuksessa, jossa kasvu oli viisi prosenttia. Palkkasumma sen sijaan pieneni eniten tekstiilien ja tekstiilituotteiden valmistuksessa, jossa vähennystä oli kahdeksan prosenttia.

Kaupan palkkasumma lisääntyi 5,5 prosenttia. Nopeinta kasvu oli edelleen autokaupassa, jossa se oli yhdeksän prosenttia. Rakennusyrityksissä palkkasumma kasvoi keskimäärin 4,1 prosenttia.

Julkisilla aloilla palkkasumma nousi huhti-kesäkuussa 4,3 prosenttia viime vuodesta. Näin kasvuvauhti hidastui vuoden takaisesta 5,4 prosentista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme