Mainos
Mainos

"Talvi on tulossa" – Palta ennustaa Suomen kasvukauden jäävän lyhyeksi

Talouden kasvukausi jää Suomessa lyhyeksi, varoittaa Palvelualojen työnantajat Palta.

Paltan mukaan Suomi pääsi mukaan kansainväliseen kasvuun verrattain myöhään, sillä kansainväliset noususuhdanteet kestävät tyypillisesti 2–10 vuotta ja nykyinen kasvu on jatkunut jo kahdeksan vuotta.

– Talouden suhdanteet ovat kuin vuodenajat. Ne seuraavat vääjäämättä toisiaan. Suomen taloudessa eletään nyt kevään huumaa, mutta kansainvälinen talous on ehtinyt jo loppukesän puolelle. Talvi on tulossa, Paltan pääekonomisti Matti Paavonen sanoo tiedotteessa.

Lisäksi Palta arvioi, että Suomi ei onnistu kuittaamaan kilpailukykyvelkaansa tämän nousukauden aikana, joten seuraavaa taantuma iskee tavallista heikompaan tilanteeseen.

Palta arvioi, että Suomen talous kasvaa tällä hetkellä noin 3 prosentin vauhdilla ja palveluiden osalta kasvua on kaikilla toimialoilla.

Lisäksi Palta sanoo, että palvelualalla työpaikkojen määrän kasvun odotetaan jatkuvan tänä vuonna. Osalla kasvuyrityksistä on kuitenkin pulaa osaavasta työvoimasta.

"Koviin verokevennyksiin ei ole varaa"


Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot