Mainos
Mainos

Palvelualojen kasvu jatkuu

Palvelualojen liikevaihto kasvoi viime vuoden kolmannella neljänneksellä kuusi prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Palvelualojen palkkasumma kasvoi samaan aikaan viisi prosenttia. Tilastokeskuksen mukaan merkittävin kasvaja oli posti- ja teleliikenne, missä liikevaihto kasvoi 15 prosenttia vuoden -98 heinä-syyskuusta.
Samaan aikaan tämän toimialan palkkasumma pieneni kolme prosenttia. Posti- ja teleliikenne kuuluu kuljetus, varastointi, ja tietoliikenne -päätoimialaan. Majoitus- ja ravitsemistoiminnassa liikevaihto kasvoi prosentin. Henkilökohtaisten palveluiden, esimerkiksi kampaamoiden ja pesuloiden, liikevaihto kasvoi kolme prosenttia.

Myös liike-elämää palvelevien toimialojen kuten kiinteistö-, vuokraus- ja tutkimuspalveluiden liikevaihto kasvoi viime vuoden kolmannella neljänneksellä. Tähän ryhmään kuuluvat myös tietojenkäsittely ja turvallisuuspalvelut sekä siivousala, joiden kasvu oli vähintään kymmenen prosenttia.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme