Mainos
Mainos

Palvelualojen liikevaihto kasvoi huhti-kesäkuussa

Palvelualojen työpäiväkorjattu liikevaihto oli Tilastokeskuksen mukaan kesäkuussa päättyneellä kolmen kuukauden ajanjaksolla 9 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin.

Kiinteistö-, vuokraus-, tutkimus- ja liike-elämän palvelujen liikevaihto oli huhti-kesäkuussa 12 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Toimialan sisällä kasvu oli nopeinta tietojenkäsittelypalveluissa ja teknisessä palvelussa sekä testauksessa ja analysoinnissa.

Kuljetuksen, varastoinnin ja tietoliikenteen liikevaihto kasvoi huhti-kesäkuussa 8 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajanjaksosta. Toimialan kasvu hidastui varsinkin keväällä, mihin vaikutti erityisesti posti- ja teleliikenteen hiipuminen. Tämän alatoimialan liikevaihto kohosi sekä huhti-kesäkuussa että tammi-maaliskuussa 4 prosenttia edellisvuodesta, kun se loka-joulukuussa kasvoi vielä 15 prosenttia.

Majoitus- ja ravitsemistoiminnan liikevaihto kasvoi huhti-kesäkuussa 5 prosenttia. Muiden yhteiskunnallisten ja henkilökohtaisten palvelujen, kuten ympäristöhuollon, järjestötoiminnan sekä virkistys-, kulttuuri- ja urheilutoiminnan liikevaihto oli huhti-kesäkuussa 6 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme