Mainos
Mainos

Panama-kohussa ryvettynyt Nordea teki vakaan tuloksen keväällä

Pohjoismaiden suurin pankkikonserni Nordea teki keväällä vakaan tuloksen Panama-kohusta ja finanssimarkkinoiden levottomuudesta huolimatta. Ilman kertaeriä Nordean liikevoitto kuitenkin laski huhti-kesäkuussa 13 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajankohdasta 1,07 miljardiin euroon.

Visa Europen osakkeiden myynnistä kertyneiden kertaerien kanssa liikevoitto laski vain prosentin 1,22 miljardiin euroon, kun se vuotta aiemmin oli 1,24 miljardia euroa. Kertaerät olivat 151 miljoonaa euroa.

Nordean konsernijohtaja Casper von Koskull odottaa, että korkokatteen laskussa tapahtuu käänne vuoden jälkipuoliskosta lähtien. Nordea on nostamassa viitekoron päälle lisättäviä marginaaleja henkilö- ja yritysasiakkaille. 

– Kulut kehittyivät suunnitelmien mukaisesti ja luottojen laatu on pysynyt vakaana.

Koskull sanoo, että Nordean yksinkertaistamishanke ja compliance-ohjelma ovat jo alkaneet tuottaa tulosta. Hänen mukaansa myös rahanpesuun liittyvien toimien tulokset ovat alkaneet näkyä.   

Compliance-ohjelmilla tarkoitetaan yhtiön sisäisiä toimintatapoja, joilla varmistetaan toiminnan asianmukaisuus lainsäädännön ja eettisten toimintatapojen kannalta.

Nordea Suomen liikevoitto laski kymmenen prosenttia 125 miljoonaan euroon viime vuoden huhti-kesäkuusta.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot