Mainos
Mainos

Panimoliitto: Yksityinen tuonti kasvaa

Esimerkiksi oluen yksityinen tuonti ulkomailta on kaksinkertaistunut alkuvuonna.

Alkoholin yksityinen tuonti ulkomailta Suomeen on kasvanut EU:n toukokuisen laajentumisen jälkeen. Olutta tuodaan noin kaksi kertaa enemmän viime vuoteen verrattuna. Panimo- ja virvoitusjuomateollisuuden liiton TNS Gallupilla teettämän tutkimuksen perusteella yksityistuonnin määrä nousisi tänä vuonna vajaaseen 15 prosenttiin kotimaan myynnistä.

Liiton kyselyn perusteella osa kuluttajista näyttää hakevan alkoholin perusvarastonsa muutaman kuukauden välein laivoilta ja Virosta ja sen jälkeen hoitavan täydennysostot kotimaassa.

Kokonaisuudessaan alkoholijuomien myynti laski kuitenkin tammi-syyskuussa 2,1 prosenttia edellisvuodesta. Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto syyttää laskusta sateista ja viileää kesää. Long drinkien ja kivennäisvesien myynti laski alkuvuoden aikana hiukan, virvoitusjuomien ja siiderin jopa kahdeksan prosenttia. Olutta sen sijaan ostettiin hieman viime vuotta enemmän - lähinnä kaupoista, sillä ravintoloiden myynti on laskussa.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 02.11.2004)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme