Mainos
Mainos

Pankeille jättisakot euriborin vääristelystä – "pöyristyttävä tapaus"

EU:n komissio on antanut pankeille ennätyssuuret, yhteensä 1,7 miljardin euron sakot euriborin ja eräiden muiden ohjauskorkojen vääristelystä. 

Sakkoja saa yhteensä kahdeksan kansainvälistä finanssikonsernia. Suurimmat, 725 miljoonan euron sakot joutuu maksamaan Deutsche Bank. Ranskalaisen Societe Generalen osuus on 446 miljoonaa euroa. 

Epäilyt korkomanipulaatiosta heräsivät pari vuotta sitten. EU:n kilpailukomissaari Joaquin Almunian mukaan tapaus on "pöyristyttävä" myös sen vuoksi, että pankkien pitäisi kilpailla keskenään. 

Euriboria käytetään myös asuntolainojen viitekorkona. Sen noteeraus perustuu noin 40 pankin arvioon siitä, millä korolla ne antavat toisilleen luottoja. Pankkien kannatti liioitella lukuja, koska silloin ne voivat periä asiakkailtaan isompia korkoja.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot