Mainos
Mainos

Pankeille näpäytys lainamarginaaleilla kiristämisestä

Finanssivalvonnalle on tullut valituksia siitä, että pankit ovat muuttaneet yllättäen asuntolainojen ehtoja. Finanssivalvonnan johtajan Anneli Tuomisen mukaan jotkut pankit ovat myöntäneet lyhennysvapaata asuntolainaa ottaneelle sillä ehdolla, että lainan marginaalia korotetaan.

Fiva on lähettänyt Finanssialan keskusliitolle asiasta kirjeen. Fivan mukaan marginaalin korotus lyhennysvapaan ehtona on kohtuutonta, jos lyhennysvapaasta on sovittu lainasopimuksessa, tai jos muuten on annettu ymmärtää, että lainaehtoja ei muuteta lyhennysvapaan yhteydessä.

Jos asiakkaalla on erimielisyyttä pankin kanssa, kannattaa Tuomisen mukaan ottaa yhteyttä Vakuutus- ja rahoitusneuvontaan.

Finanssivalvonta julkaisi perjantaina stressitestinsä tuloksen. Sen perusteella Suomen finanssialan vakavaraisuus kestäisi vakavan taantuman kahtena seuraavana vuonna.

- Luottotappiot kasvavat ja kannattavuus heikkenee, mutta pankkien ja vakuutusyhtiöiden markkinariskit ovat hallinnassa, Tuominen sanoi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme