Mainos
Mainos

Pankinjohtajan tili ryöstettiin Ruotsissa

Merita-Nordbankenin ruotsalaisen varakonsernijohtajan Lars G. Nordströmin tililtä on ryöstetty noin puoli miljoonaa kruunua eli noin 340 000 markkaa. Pankin korkea-arvoinen lähde vahvisti tänään tiedot rikoksesta ja sanoi, että tapauksesta on ilmoitettu poliisille. Nordström itse tai kukaan pankin johtoon kuuluva ei kuitenkaan ole halunnut kommentoida tietoja.

Sanomalehti Expressen kertoi, että varkaus oli huomattu eilen, ja sen jälkeen kaikkia konsernin johtoon kuuluvia henkilöitä oli pyydetty tarkastamaan tilinsä. Vielä ei tiedetä, onko Nordströmin lisäksi joku muu tullut ryöstetyksi. Petos saattaa olla tapahtunut väärennetyn henkilöllisyyden avulla. Huhtikuussa paljastui, että eräs liiga oli kahden vuoden ajan huijannut rahaa yksityishenkilöiden pankkitileiltä, ja maalitauluina olivat erityisesti hyväpalkkaiset ja varakkaat henkilöt. Liiga tyhjensi tilejä arviolta 40-50 miljoonan kruunun arvosta. Asiakkaat eivät kuitenkaan kärsi tappioita, vaan pankki maksaa aiheutuneet vahingot.

Merita-Nordbankenin tiedotuspäällikön Lars Thalénin mukaan petokset ovat johtaneet turvallisuuden tehostamiseen ja nykyisin rahojen saaminen ulos väärillä papereilla on vaikeaa tai jopa mahdotonta. -Kun maan toisella puolella sijaitsevaan postikonttoriin tulee ihmisiä, jotka haluavat nostaa tilitään puoli miljoonaa tai mitä tahansa, tehdään joukko tuplatarkastuksia, jotka vahvistavat asian oikeellisuuden, sanoi Thalén uutistoimisto TT:lle.
(STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme