Mainos
Mainos

Pankit siirtyvät kokonaan euroon ensi kuussa

Pankit siirtyvät käyttämään yksinomaan euroa maaliskuun alusta lähtien, kun kaksi kuukautta kestänyt rahanvaihtojakso päättyy tämän kuun lopussa.

Rahanvaihtojakson aikana eurot ja markat ovat olleet rinnakkain käytössä, mutta maaliskuun alusta lähtien euro on ainoa laillinen maksuväline, Suomen Pankkiyhdistys muistuttaa.

Useimmat pankit ottavat markkoja vastaan vuoden loppuun saakka, mutta asiakkaan kannattaa tarkastaa markkojen kelpaavuus omasta pankistaan. Suomen Pankki lunastaa markkamääräisiä seteleitä ja kolikoita vielä kymmenen vuoden ajan eli helmikuun loppuun 2012 saakka.

Pankkiyhdistyksen mukaan päätös käyttää pankkiautomaateissa 20 ja 50 euron seteleitä on osoittautunut oikeaksi setelien riittävyyden kannalta. Maissa, joissa käteisautomaatit jakavat pieniä euroseteleitä, on ollut ongelmana rahojen loppuminen automaateista nopeasti, Pankkiyhdistys korostaa.

Pankkiyhdistyksen mukaan liikkeelle lasketut eurot ovat riittäneet hyvin ja markat ovat palautuneet pankkeihin nopeasti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme