Mainos
Mainos

Pankit valmiina euroon

Eurovalmistelut ovat pankkien mukaan sujuneet viikonvaihteessa hyvin. Useat eri puolilla Eurooppaa toimivat pankit ovat tänään kertoneet, että yhteisvaluutta euroa koskevat järjestelyt on saatu onnistuneesti päätökseen.

Myös Suomessa pankit ovat valmiina vastaanottamaan huomenna aukeavat markkinat. Useiden satojen pankkilaisten viikonloppu-urakka on näin ohi. Euroon siirtyminen on maksanut suomalaispankeille 400 miljoonaa markkaa.

Myös Euroopan keskuspankki on ilmoittanut, että kaikkien yhdentoista euromaan kansallisten valuuttojen vaihtaminen euroon on saatu päätökseen. Maiden keskuspankkien edustajat tapaavat vielä huomisaamuna ennen eurooppalaisten pörssien avautumista.

Kaupankäynti euroilla on jo alkanut. Ensimmäisenä euroa noteerasivat pankit Australiassa. Euro noteerattiin Suomen aikaa iltakahdeksalta Sydneyssä 1,1747 Yhdysvaltain dollariksi.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme